Gellak & Gezondheid

Regelmatig krijgen we de vraag of gellak ongezond is. Dat is het zeker niet, maar toch moet je wel voorzichtig zijn met gellak. Als je de gel verkeerd aanbrengt of verwijdert, kun je je nagels beschadigen. Zo kun je ook andere klachten krijgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Anet’s Beauty geeft je graag handige tips.

Gellak: hygiëne voor je nagels

Het is natuurlijk maar net hoe je er naar kijkt, maar je zou kunnen zeggen: gellak is juist gezond. Immers, voor je gellak aanbrengt moet je je nagels goed schoonmaken. Gellak gaat dus hand in hand met goede hygiëne. Je hebt meer aandacht voor je nagels en daardoor zul je ze beter verzorgen, beter schoonhouden, beter in het oog houden. Positief dus!

Maar zoals met alles kun je ook met gellak overdrijven. Je nagels gladstrijken met een vijl is goed, zo hecht de gel beter. Maar vijl niet te veel, dan beschadig je je nagels juist. Ook bij het verwijderen van de gellak gaan sommige nagelliefhebbers onvoorzichtig te werk. Je nagels kunnen heus tegen een stootje, maar je moet er natuurlijk wel een beetje geduld mee hebben.

Nagelproblemen door gellak

Als de gellak niet goed is aangebracht kan er vocht doordringen tussen de nagel en de base. Dat is vocht dat vervolgens geen andere kant op kan. Hierdoor kan er schimmel gaan groeien, iets dat vooral bij teennagels een risico is. Zo ontstaan schimmelnagels ofwel kalknagels. Zeker in de winter, als we onze tenen als het ware opsluiten in kousen en dikke schoenen of laarzen, moet je hier alert op zijn; ook je vingers bedek je dan natuurlijk vaker met handschoenen. Het is belangrijk dat de gel naadloos op de nagel aansluit, zo voorkom je problemen.

Gellak na herstel

Nagelproblemen kun je gelukkig behandelen. Een beschadigde nagel die goed is schoongemaakt, kun je juist weer laten stralen met gellak! In combinatie met goede hygiëne en een goede beheersing van de techniek is dat zeker verantwoord. En juist met een herstelde nagel ben je natuurlijk extra voorzichtig…

Gellak bestellen & zelf aanbrengen

Bij Anet’s Beauty kun je gellak van professionele kwaliteit online bestellen en vervolgens zelf aanbrengen. Heb je daar vragen over? Stel ze gerust! We geven je graag advies, zodat jouw nagels straks de show stelen.